Hoogte van de boete in 2013

Het is iets wat je eigenlijk niet wilt weten: de tarieven van de boetes van de politie

Maar een gewaarschuwd mens telt voor 2, en daarom hebben wij de meest voorkomende boetes en daden eens opgezocht.

Lees en beef:

Rijden zonder verzekering: 230 eurie

Opvallend wel dat het OM meld dat de boete wordt gehalveerd als je onder de 16 bent.. Echter moet je dan niet vergeten dat ze er direct 2 uitschrijven omdat je onder je 16e niet mag rijden!

Rijden met alcohol: 170 – 270 eurie

De boete hangt af van het promillage alcohol in je bloed en of je een beginnend bestuurder bent. Van 0,22 tot 1,0 zit je aan de 170 tot 270 eurie.

Dat is een heel duur drankje als je aangehouden wordt.

Echter zijn wij het van brommert.nl meer dan eens met de boetes en mogen ze wat ons betreft hoger voor alcohol op de brommer. Je speelt in het verkeer met mensenlevens, wanneer je iemand aanrijdt kan die persoon gewond, beperkt, verlamd raken of zelfs het leven laten. Niet in de eerste plaats doordat je iemand aan kan rijden, maar ook doordat iemand die jou wel ziet en uitwijkt om je niet te raken tegen obstakels aan kan rijden. Of je hebt zo’n vertraagd reactievermogen dat je niet afremd binnen de paar seconden die je soms met hoge snelheid hebt waardoor je iemand vol aanrijdt. Dat is iets wat je met een snelheid van 45 km/p uur niet wilt doen als je weet dat je scooter alleen al 80 tot 100 kilo weegt, dan zit je er zelf nog op waardoor je een inslag op iemand of iets maakt met gemiddeld 150 kilo. Daar is een lichaam niet op gebouwd!

Door rood rijden: 150 eurie.

Je zal maar haast hebben, of gewoon geen geduld. Is toch een hoge boete!

Harder rijden dan de constructiesnelheid: 60 tot 210 eurie.

Een brommer of scooter mag in Nederland slechts 45 km per uur. Zo komen ze ook de winkel uit. Iedereen weet echter dat een brommer of scooter gemakkelijk 60 a 70 kan halen, maar dit is niet legaal in Nederland.
De mogelijkheden voor de politie om erachter te komen hoe snel je brommer en of scooter kan is door het op de
rollerbank te zetten. Deze meet de snelheid of pk’s.

Op de snelweg rijden: 220 eurie.

We hoeven je natuurlijk niet uit te leggen dat het rijden op de snelweg een ontzettend stom plan is. De gangbare snelheid is 80 tot 120 op de snelweg dus zonder opgevoerde scooter kun je zoal niet goed meekomen met het verkeer. Je kunt er ook op rekenen dat wanneer je bewust kiest om op de snelweg te rijden, je niet alleen een boete krijgt voor het bereiden van de snelweg maar ook voor het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid of het rijden van een te hoge snelheid. Het totaal van die boetes zullen we je besparen.. Dat kan je zelf wel optellen.

Geen verlichting tonen wanneer nodig: 60 – 90 eurie.

Ik heb zelf nog een keer een boete gekregen toen het schemerde, het was in de winter rond 6 uur en ik was mijn schakelbrommer aan het testen die ik aan het opknappen was. Toen nog maar 30 eurie. Er werd aangegeven dat ik niet prettig zichtbaar was en dat de verkeersveiligheid en die van mijzelf in gevaar brengt. Let altijd op je lichten, en maak ze tijdig wanneer je bolletje kapot is. Dat voorkomt een hoop. Er is niets zo vervelend als je in de auto zit en je op een slecht verlichte weg moet gaan speuren naar brommers die geen verlichting hebben en zo niet goed zichtbaar zijn.

Dit zijn enkele veel voorkomende boetes. Er zijn er nog veel meer, je kunt ons artikel aanvullen of je ervaring delen in onze comment area of in ons forum.


  Deel dit artikel:

  Wat vindt jij?! Laat het ons weten 1 reactie

  1. Jess reageerde op  
   08 mei
   :

   Als je normaal rijdt zoals mij heb je gewoon geen boetes! Of het scheelt dat ik blondie ben je weet het maar nooit met de politie

  of Registreer om berichten te plaatsen! ()

Meer artikelen!